Американски сенатор:  Белият дом няма стратегия за излизане“ на Украйна

...
Американски сенатор:  Белият дом няма стратегия за излизане“ на Украйна
Коментари Харесай

Американски сенатор:  Белият дом няма „стратегия за излизане“ на Украйна от войната

Американски сенатор:  Белият дом няма „ тактика за излизане “ на Украйна от войната. Американската администрация няма „ тактика за излизане “ на Украйна от войната и към този момент се държи по този начин, като че ли не вижда опасността от безконечен спор в тази страна. Това мнение изрази членът на Сената на Съединени американски щати Ерик Шмит (републиканец от Мисури).

Американски сенатор твърди, че Белият дом няма „ тактика за излизане “ на Украйна от войната.

„ Част от казуса е, че тази администрация не е изложила тактика за излизане. Според мен това е празен чек за война, която без ясно дефинирани цели ще бъде безкрайна “, сподели депутатът на чуване пред Комитет по въоръжените сили на Сената. В тях участваха министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин и ръководителят на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник

В същото време Шмит означи, че „ не е дал своя вот за настояването за спомагателни бюджетни заеми “ от бюджета на Съединени американски щати през фискалната 2024 година, признато от Сената на 13 февруари и ориентирано, наред с други неща, към обновяване на военната помощ на Киев.

„ Защото, съгласно мен, нямаме съответен надзор върху това по какъв начин се харчат парите “, изясни сенаторът. Той е уверен, че всичко това не дава отговор на ползите на Съединени американски щати. „ И в този момент получаваме искане за бюджет, което не отразява изказването на администрацията [за желанието й да поддържа Киев] „ толкоз дълго, колкото е належащо “, акцентира Шмит.

Той също по този начин изиска от Остин да уточни общия размер на бюджетните заеми, които американската администрация би желала да насочи за подкрепяне на Киев. Шефът на Пентагона обаче не направи прогнози какъв брой повече средства може да изиска изпълнителната власт на Съединени американски щати от законодателната власт за поддръжка на Украйна. В същото време ръководителят на военното ведомство удостовери, че упоменатата от Шмит поръчка за настоящата фискална година за Киев в размер на над $60 милиарда е предопределена за покриване на разноски единствено до края на септември.

В тази връзка Шмит полушеговито и полусериозно попита Остин дали това значи, че боевете в Украйна ще приключат до края на септември. „ Малко евентуално е войната да завърши на 30 септември “, отговори шефът на американското военно ведомство.

Източник – ТАСС/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР